Nen 3140 inspectie en keuringen
23
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ook in uw woning, kantoor of bedrijfspand heeft u installaties. Door dagelijks gebruik zijn installaties onderhevig aan slijtage. Zowel voor ons als voor u staat veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Om dit te garanderen is het verstandig om uw installatie regelmatig te laten keuren.

NEN 3140 keuring en inspectie

De NEN 3140 keuring wordt steeds belangrijker om te controleren of u een deugdelijke elektrotechnische installatie heeft. Jaarlijks laten al veel ondernemers en bedrijven zoals winkeliers, zorgtehuizen, kantoren, veebedrijven, e.d. hun installatie inspecteren op onderhoud en veiligheid. Met een NEN 3140 keuringsrapport kan aangetoond worden dat de elektrotechnische installatie gekeurd is. Verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker een NEN 3140-inspectie om schade veroorzaakt door brand te dekken. Met een NEN 3140-inspectie wordt ook de kans op uitval van een bedrijfsproces verkleind.

Tijdens een NEN 3140 Inspectie voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Controleren van de veiligheidsaarding.

Inspectie van verdeelinrichtingen en groepenkasten.

Inspectie van bekabeling en bedrading.

Inspectie van aansluitpunten t.b.v. verlichting en overige apparatuur.

Uitvoeren van een risicoanalyse met betrekking tot het vaststellen van de inspectiefrequentie.

Indien gewenst keuring van het elektrische gereedschap (visueel en meet technisch).

Directe reparatie bij zeer gevaarlijke situaties.

Opstellen van rapportage.

Optioneel kunnen wij d.m.v. een warmtebeeld/infrarood camera (thermografisch) uw verdeler en installatie controleren op overbelasting en/of slechte contacten.

Inspectie elektrische arbeidsmiddelen:

De NEN 3140 geeft ook aan dat elektrische handgereedschappen, verplaatsbare leidingen, toestellen, werktuigen etc. visueel en meet technisch geïnspecteerd dienen te worden. De goedgekeurde elektrische arbeidsmiddelen worden voorzien van een sticker waarop de vervaldatum van de inspectie is aangegeven.

Controle en onderhoud noodverlichting:

Conform het Gebruiksbesluit en de Arbo-wet dient in ieder openbaar gebouw noodverlichting aanwezig te zijn welke tenminste eenmaal per jaar onderhouden en gecontroleerd wordt. Technisch Bedrijf TJEERDSMA zorg ervoor om aan uw wettelijk verplichting te voldoen door jaarlijks het onderhoud aan uw noodverlichting op tijd uit te voeren, conform de geldige NEN-normeringen. Tijdens het jaarlijkse onderhoud wordt de functionaliteit van het armatuur gecontroleerd. Van permanent brandende armaturen worden de lichtbronnen (levensduur ongeveer 14 maanden) standaard vervangen. Accu’s worden gecontroleerd en in het 5e jaar vervangen om de goede werking te waar -borgen. Door tijdig lampen en accu’s te vervangen, voorkomt u onnodige schade en extra kosten aan printplaten en armaturen.

Onderhoud:

Na rapportage kan Technisch Bedrijf Tjeerdsma voor u de geconstateerde gebreken repareren zodat de bestaande installatie weer voldoet aan de normen.

Heeft u vragen maak dan direct vrijblijvend een afspraak.